Ma 2014. október. 21.
PDF
Nyomtatás
E-mail
29
okt
Jubileumi kiállítással ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a Horváth Zsigmond Lajos Fotókör. A Bartakovics Béla Közösségi Házban nyílt tárlaton több generáció munkái láthatók.

Az 1982. november 24-én alakult fotókört megalakulásától Molnár István Géza fotóművész vezeti. Harminc év alatt közel kétszáz tagja volt a szervezetnek, akik a fényképezés területén tevékenykedtek, fotótörténeti, esztétikai és technikai ismereteket szereztek, eredményesen szerepeltek városi, regionális és országos pályázatokon, kiállításokon. Jelentős díjakat nyertek, fotóművészi minősítést értek el és jó néhányan hivatásul választották a fotográfiát. A szervezet rendezvényeivel, kiállításaival jelentős szerepet tölt be Eger kulturális életében.  A fotókör 1992-ben vette fel az első egri amatőr fényképész Horváth Zsigmond Lajos nevét.

A tárlat megnyitóján a szervezet közösségteremtő erejének jelentőségéről szólt Kary József, a Heves Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény igazgatóhelyettese, aki Csányi Barna, Eger Kulturális Bizottságának tagja és Koós László, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége alelnöke társaságában köszöntötte a harminc éves fotókört.
A születésnapi tortát Molnár István Géza vágta fel, aki számára minden kiállított kép ismerősen köszön a jubileumi tárlaton. A visszatekintésből kiderült, hogy harminc éve otthon a fürdőszobában hívták elő a felvételeket, lelkesen vitték kiállításokra és a közösen szervezett kirándulások is sok élménnyel gazdagították a fotósokat.  Molnár István Géza köszönetet mondott a szervezet működését támogató intézmény igazgatóinak, akik nagyon jó partnerként segítették munkájukat az elmúlt időszakban.

Holló Miklós

 

Eger ügye

Habis, mértéktelenség a te neved!

Narancsvidék: ez tehát a Kósa Lajos által emlegetett mértékletesség és nagyvonalúság. A jelszó tehát változatlan: Csak a Fidesz.

 

Egerben is új irányra van szükség!

A város jelenlegi vezetői, köztük a nyolc éve a polgármesteri székben ülő Habis László a maguk módján elműködtették ezt...

 

Készüljünk fennakadásokra

A Vécsey Sándor és Gárdonyi utcák keresztezésénél található közúti-vasúti átjárót felújítás miatt teljes szélességében lezárják. Se át, se vissza, a...

 

Újszülöttet találtak az egri kórház baba…

Egészséges fiú újszülöttet találtak az egri Markhot Ferenc Kórház babamentő inkubátorában.

 

Látványberuházások helyett valódi fejles…

Valóban fejlődési pályára állt-e városunk, mint azt a jelenlegi városvezetés sikerpropagandája állítja? Miféle stratégiai fontosságú fejlesztések történtek a városban,...

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem szeretne lemaradni a legfontosabb hírekről iratkozzon fel hírlevelünkre!

S5 Box

Regisztráció

*
*
*
*
*

Kötelező mező (*)