Ma 2014. április. 23.
PDF
Nyomtatás
E-mail
29
okt
Jubileumi kiállítással ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a Horváth Zsigmond Lajos Fotókör. A Bartakovics Béla Közösségi Házban nyílt tárlaton több generáció munkái láthatók.

Az 1982. november 24-én alakult fotókört megalakulásától Molnár István Géza fotóművész vezeti. Harminc év alatt közel kétszáz tagja volt a szervezetnek, akik a fényképezés területén tevékenykedtek, fotótörténeti, esztétikai és technikai ismereteket szereztek, eredményesen szerepeltek városi, regionális és országos pályázatokon, kiállításokon. Jelentős díjakat nyertek, fotóművészi minősítést értek el és jó néhányan hivatásul választották a fotográfiát. A szervezet rendezvényeivel, kiállításaival jelentős szerepet tölt be Eger kulturális életében.  A fotókör 1992-ben vette fel az első egri amatőr fényképész Horváth Zsigmond Lajos nevét.

A tárlat megnyitóján a szervezet közösségteremtő erejének jelentőségéről szólt Kary József, a Heves Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézmény igazgatóhelyettese, aki Csányi Barna, Eger Kulturális Bizottságának tagja és Koós László, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége alelnöke társaságában köszöntötte a harminc éves fotókört.
A születésnapi tortát Molnár István Géza vágta fel, aki számára minden kiállított kép ismerősen köszön a jubileumi tárlaton. A visszatekintésből kiderült, hogy harminc éve otthon a fürdőszobában hívták elő a felvételeket, lelkesen vitték kiállításokra és a közösen szervezett kirándulások is sok élménnyel gazdagították a fotósokat.  Molnár István Géza köszönetet mondott a szervezet működését támogató intézmény igazgatóinak, akik nagyon jó partnerként segítették munkájukat az elmúlt időszakban.

Holló Miklós

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Eger ügye

Megnyílik a parkolóház

Szombaton reggel megnyílik a parkolóház. Egy héten át tesztüzemmel működik majd a létesítmény, ez idő alatt ingyen ...

 

Átadják a parkolóházat!

Információink szerint már kedden át szerették volna adni a parkolóházat, de az egyelőre elmaradt.

 

Elvették a szocialista Sós Tamás doktori…

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) visszavonta Sós Tamás doktori fokozatát. A szocialisták Heves megyei elnöke elismerte, hogy nem a formai...

 

Eger és Kerecsend között halálos közleke…

A 25-ös számú úton, Eger és Kerecsend között 2014.április 10-én 23 óra 15 perc körüli időben egy személyautó –...

 

Választási eredmények

Megtörtént a választás, a Heves megyei 1-es választókerületben Nyitrai Zsolt győzött.

 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem szeretne lemaradni a legfontosabb hírekről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Szavazás

Egyetért-e ön azzal, hogy nemzeti italboltokban lehessen kapni szeszes italt?
 

S5 Box

Regisztráció

*
*
*
*
*

Kötelező mező (*)